Norges meteorologiska institut har utfärdat en röd varning för extremvädret Ingunn. Igår eftermiddag drog ovädret in över norra och västra delen av Norge och orkanvindarna väntades bli så kraftiga som 50 meter per sekund.

”Det är farligt att vara utomhus, och ovanligt stora skador väntas på byggnader, infrastruktur, skog och elnät” skriver Meteorologisk institutt i ett pressmeddelande till Mitt i.

Under torsdagen kommer Ingunn på besök till Sverige med kraftiga vindar och SMHI har utfärdat en orange varning för snöfall och stormvindar i norra Jämtland, Jämtlands län, norra Dalarna och Lappland. Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI, uppmanar att följa den aktuella situationen och hålla sig uppdaterad kring nya varningar som kommer.

– Det kommer bli blåsigt i Stockholm också och det ser ut att kunna bli hårda vindbyar, men det är inte uppe på varningsnivå ännu, säger Sofia Söderberg till Mitt i.

Text: Linn Rönnlund.