Alla hjärtans dag är precis runt hörnet. För många är denna en speciell dag att vara med sina käraste och visa kärlek . CityNytt tipsar om några olika aktiviteter ni kan testa tillsammans med er partner eller med vänner. Kärleksspråk är olika för alla och det finns flera sätt att visa kärlek. Några gör det genom fysisk beröring, andra föredrar att visa sin kärlek genom att ge presenter. Vissa väljer någon aktivitet för att spendera kvalitetstid med sin partner, så som att gå på museum eller, en återkommande på Alla hjärtans dag: en romantisk middag på kvällen.

För dig som gillar att mysa med din partner

En romantisk bio-dejt hemma. Vi tycker att du inte behöver gå ut för att skapa en romantisk vibe. Fixa ditt hem med lite ljus, hämta flera kuddar och filtar till vardagsrummet och kolla på en romantisk film. Vi rekommenderar klassikern “The Vow”.

För dig som gillar att visa kärlek genom tjänster

Ja, det kanske är ditt sätt att vara tacksam eller att du älskar leendet på din partner efter du har gjort dem en tjänst utan att de behövde be om den. Har du någon gång förberett ett bad till din partner? Tänk att överraska din partner med ett varmt bad som väntar hen med såpbubblor och en bathbomb, efter en lång dag på jobbet.

För dig som visar kärlek genom bekräftande ord

En bild säger mer än tusen ord, brukar man säga. Eller en text. Ibland behöver man inte säga högt ”jag älskar dig”, utan det räcker med att läsa det. Lämna hemliga meddelanden till din partner runt omkring i hemmet. Nästa gång hen ska sätta på jackan blir dagen mycket bättre med en överraskning med bekräftande ord som ger styrka under dagen.

För dig som gillar att ge gåvor 

Ett av de bästa sätten att visa att man känner någon väl är genom att ge en present som fick dig att tänka på dem. Gillar din partner antikviteter? Att baka? Eller till och med konst? Det finns butiker och gallerier överallt i Vasastan, och glöm inte second hand heller.

För dig som behöver kvalitetstid tillsammans

En klassisk romantisk middag går aldrig fel. Speciellt om du gillar att lyssna på din partner och skapa nya minnen tillsammans. Vi tipsar om restauranger Främmat i Vasastan. En mysig och intim restaurang som har ett tydligt inslag av Frankrike och där maten tillagas framför dina ögon. Det blir en unik och romantisk upplevelse där du bara fokuserar på din partner. Blir ni pigga, glada och inte vill att kvällen tar slut, gå vidare till Savant Bar och njut av ett glas naturvin och fortsätt konversationen.

Text: Marthina Nastasi.