Den svenska versionen av det sociala kärleksexprimentet “Love is blind” har precis gått i mål. Återföreningen bjöd på dramatik och avsnittet utvecklades till ett riktigt drama där oväntade graviditeter och nya par presenterades. 

Bild: Netflix ”Love is blind: Sweden”

“Love is blind”, där singlar som söker kärleken får dejta varandra utan att se hur den andra personen ser ut har precis gått i mål. Den svenska versionen har blivit en tittarsuccé runt om i världen, och dubbats på flera olika språk. Dokusåpan har blivit en het debatt på sociala medier och de internationella tittarna tycker att de svenska deltagarna är för ytliga. “Av alla Love is blind-versioner är de svenska deltagarna de mest ytliga” skriver en tittare på X. 

Nu har den svenska säsongen gått i mål och på söndagskvällen släpptes återföreningen – avsnittet där vi tittare får reda på vad som hände sen. För den som ännu inte sett avsnittet kan det vara bra att sluta läsa nu. Återföreningen utvecklade sig nämligen till ett riktigt drama där såväl graviditeter som nya par presenterades. 

På bröllopet var det tre av paren som sa ja till varandra – Amanda Jonegård, 34, och Sergio Rincón, 38. Krisse-Li Kuldkepp, 30, och Rasmus Hedenstedt, 32. Meira Omar, 30, och Oskar Nordstrand, 32. På återföreningen fick vi se att Meira och Oskar fortfarande är lyckligt gifta. Krisse-Li och Rasmus är också fortsatt gifta, men gick i parterapi. Amanda och Sergio bjöd på kvällens största chock, de är fortfarande gifta – och de väntar barn!

Paret om barnlyckan 

Amanda och Sergio har haft en turbulent resa under sin tid i “Love is blind”. Under programmets gång började det cirkulera rykten om att Sergio väntade barn med en kvinna i Barcelona. Ett rykte som på återträffen visade sig vara delvis sant, Sergio väntar inte barn i Spanien – men han har ett barn i Sverige. Överraskningarna slutade inte där – senare i avsnittet avslöjade paret att de väntar barn tillsammans!

– Vi är inte bara två Rincón här idag. Vi väntar en tredje, sa en lycklig Amanda och höll på sin gravidmage.

Det är något unikt som aldrig avslöjats på en reunion av Love is blind tidigare. 

Ett annat par från säsongen är Emilia Holmqvist, 34, och Lucas Gustavsson, 31. I bröllopsavsnittet sa Emilia ja och Lucas nej vid altaret, men på återträffen kom det fram att deras kärleksresa inte slutade där. Efter programmet fortsatte de att dejta i två veckor, men det tog snabbt slut igen när Lucas uttryckte att han inte ser en framtid med Emilia. De berättar även under återträffen att det är första gången som de träffas sedan uppbrottet. Det kommer också fram att Lucas är i ett nytt förhållande. Emilia däremot, är singel och dejt-redo. Och vem Lucas dejtar är ännu oklart. 

“Mitt hjärta gick sönder”

Catja Lövstrand, 33, och Christofer Pocock, 35 var det enda paret som valde att bryta innan bröllopsavsnittet. Christoffer är fortfarande singel, men nu avslöjar Catja att hon är ihop med en annan deltagare – något som blev kvällens andra stora överraskning. Den tidigare deltagaren är Andreas “Adde” Tzelidis. De träffades första gången i kapslarna men klickade inte, vilket främst berodde på att Catja trodde att Adde sökte en “trophy wife, vilket inte var fallet. Adde och Catja berättar att det var kärlek vid första ögonkastet. 

– Tid och rum försvann när jag såg henne, jag såg bara henne, säger Adde. 

Christofer har tidigare berättat i en intervju med Netflix att han tog det väldigt hårt, han kände att Catja gick vidare väldigt snabbt. 

–Mitt hjärta gick sönder, säger han i intervjun. 

Nu berättar Christoffer att han är “single and ready to mingle”. 

Är kärleken blind? 

Nu till den stora frågan som hela programmet faktiskt går ut på. I slutet av återföreningen ställde programledaren Jessica Almenäs deltagarna frågan för allra sista gången – är kärleken verkligen blind? 

Catja, Adde och Lucas tycker inte att kärleken är blind. 

Övriga deltagare är beviset på att kärleken faktiskt kan vara blind! 

Text: Elin Pettersson