Ikväll spelar Sveriges herrar semifinal i EM i handboll mot Frankrike. Avkast sker klockan 17:45 på Lanxess arena i Köln.

Sveriges vinst mot Portugal följt av Norges förlust mot Danmark innebar att Sverige kom grupptvåa och säkrade en plats i semifinalen. Matchen blir mot Frankrike, som är etta i gruppen efter vinsten mot Österrike.

Jim Gottfridsson som spelar mittnia i landslaget. Foto: Christoffer Borg Mattisson.

Matchen blir en favorit i repris då just Frankrike och Sverige möttes även i förra EM-semifinalen. Då vann Sverige med 34-33 efter en dramatisk match och tog sedan hem guldet i finalen mot Spanien. Sverige och Frankrike har ställts mot varandra hela fyra gånger under de senaste fyra åren i en mästerskapssemi. Efter förra årets VM-förlust på hemmaplan är Sverige sugna på revansch.

Vänstersexan Lucas Pellas. Foto: Christoffer Borg Mattisson.

Hittills under mästerskapet har Sverige vunnit fem matcher och förlorat två, mot Norge och Danmark. Frankrike har vunnit alla sina matcher, förutom mot Schweiz då de spelade oavgjort. De viktigaste spelarna att sätta stopp för ikväll är bland annat målgöraren Dika Mem och ikonen Nikola Karabatic.

Matchen sänds på TV6 och Viaplay samt på Radiosporten.

Text: Blenda Andersson

Foto: Christoffer Borg Mattison