Livsmedelskedjan Picard Sverige meddelar att de går i konkurs, rapporterar Dagligvarunytt.

Nu har Citynytt varit i kontakt med en i butikspersonalen.

Picard är känt för att erbjuda fryst kvalitetsmat och har ett omfattande sortiment som sträcker sig från färska råvaror till färdigrätter och exklusiva franska delikatesser. Picard gjorde sin entré på den svenska marknaden i februari 2013 med öppnandet av sin första butik på Karlavägen 50 i Stockholm. Sedan dess har företaget expanderat och har nu fem butiker i Stockholm samt en i Göteborg.

Att Picard Sverige går i konkurs beror på att det svenska ägarbolaget Sella Sweden AB inte kan betala sina skulder, rapporterar Dagligvarunytt.

Efter beskedet om konkurs har Citynytt varit i kontakt med en av butikspersonalen i Sverige som valt att vara anonym.

Var beskedet överraskande?

  • Nej, det var ganska väntat. Vi fick dock beskedet sex på kvällen i förrgår efter jobbet utan någon information på förhand. Nu vet man inte ens om man får sin lön imorgon. 

Hur är stämningen? 

  • Stämningen är irriterad eftersom ingen i personalen har någon uppfattning om vad som händer. Vi ska ha ett nytt möte idag och hoppas på att få mer info. Men just nu är alla frustrerade. 

Har ni fått några reaktioner från era kunder? 

  • Vi har fått sympati från våra kunder och man märker att folk är väldigt besvikna. Samtidigt så verkar de inte vara särskilt förvånade.

Vi har försökt att komma i kontakt med Picard Sveriges CEO men inte fått något svar.

Text: Edvard Manell & Nils Abenius