I kvällens match i handbolls-EM ställs Sverige mot grannlandet Norge, det närmaste vi kommer ett derby i landslagssammanhang. Trots att matchens poäng är betydelselösa så förväntas en högintensiv drabbning mot rivalen i väst. 

Matchen mellan Sverige och Danmark i fredags. Foto: Christer Mårtensson

I och med Sveriges vinst mot Portugal har det svenska landslaget redan kvalificerat sig för fredagens semifinalrunda. Medan kvällens motståndare Norge är utslagna sedan tidigare. Trots att kvällens resultat inte har någon påverkan på turneringen så förväntas en intensiv batalj mot de skandinaviska grannarna. Det kommer troligen vara ett norskt landslag som vill avsluta med flaggan i topp och ett Sverige som vill använda tillfället för att lufta bänken och slipa på detaljerna. 

Matchen sänds i TV6 och Viaplay med avkast 20:30. 

Semifinal 1: Sverige – Frankrike, fredag 26 januari 2024 17:45 i TV6 och Viaplay.

Text: Molly Packalén