Danmark besegrade Norge med 29-23 och säkrade därmed förstaplatsen i Grupp 2, vilket garanterar dem en plats i EM-semifinalen. Tillsammans med Sverige, som också är klara för semifinal trots en återstående match i gruppspelen, kommer de båda lagen att representera gruppen i de kommande matcherna. Sverige är klara för en andra plats i Grupp 2.

Arkivbilder, Foto Stina Packalén

Danmark och Norge möttes i ett Skandinaviskt derby under söndagskvällen i Grupp 2. Danmark var redan klara för semifinal med oavgjort eller seger och hade möjlighet att säkra även Sveriges plats i semin med minst en poäng. Norge behövde en seger mot Danmark för att fortsätta hoppas på en plats i semifinalen.

Sveriges sista gruppspelsmatch – oviktig

Arkivbilder, Foto: Stina Packalén

Sverige avslutar gruppspelet på tisdag mot Norge. Trots att matchen mot Norge blir betydelselös för Sverige så har laget fem dagar att ladda inför semifinalen. I semifinalen kommer Sverige att ställas mot gruppettan i Grupp 1 som för närvarande är Frankrike. Båda lagen i Grupp 1 har dock två matcher kvar, varav en omgång med tre matcher spelas idag (måndag).

Text: Edvard Manell