Idrottsgalan är en årlig spektakulär händelse som riktar en hjärtlig hyllning till svensk idrott. Den festliga galamiddagen, som sänds direkt, är en mötesplats där omkring 2000 gäster samlas för att hedra och belöna Sveriges mest framstående idrottare för deras enastående prestationer under det gångna året.

Bland de närvarande finns företrädare från den svenska idrottseliten, idrottsakademin och till och med kungligheter, vilket skapar en unik atmosfär av gemenskap och glädje. Under galamiddagen får deltagarna chansen att återuppleva årets mest minnesvärda sportögonblick och gemensamt skapa en känsla av enad stolthet över landets idrottsprestationer.

Spektakulära höjdpunkter och prestigefyllda priser väntas under kvällen

Höjdpunkterna på galan inkluderar utdelningen av prestigefyllda priser som Idrottsakademins priser, där de mest betydelsefulla prestationerna belönas och erkänns. Bragdguldet, en av de mest åtråvärda utmärkelserna inom svensk idrott, tilldelas den som utfört årets mest enastående idrottsbragd.

Ett annat uppmärksammat ögonblick är utdelningen av Jerringpriset, där den svenska publiken får möjlighet att rösta fram sin favoritidrottare. Detta pris är en symbol för folkets kärlek och stöd till de idrottare som inspirerar och berör dem mest.

En kväll fylld av glädje, stolthet och hyllningar

Sammanfattningsvis är Idrottsgalan en kväll av glädje, stolthet och hyllning till Sveriges idrottsliga framgångar. Genom att ena idrottseliten och ge uppmärksamhet åt framstående prestationer spelar galan en viktig roll i att främja och stödja den svenska idrottsvärlden.

Vi på Citynytt kommer att vara på Friends Arena ikväll och bevaka.

Var: Friends Arena, Stockholm.
När: Måndag den 22 januari, 20.00–22.30
Tv: SVT1/SVT Play

Text: Edvard Manell