I veckan fann Aftonbladet spår av kokain på hälften av riksdagspartiernas toaletter. Det har väckt frågan om hur vanligt drogmissbruk är på arbetsplatser och hur arbetsgivare tar sig till väga för att förebygga och hantera sådana situationer.

Tillgången till narkotika är fortsatt hög i Europa. Enligt European Drug Report från 2023 har 3,7 miljoner personer använt kokain det senaste året. Med tanke på den höga tillgången och användningen av narkotika har vi undersökt hur drogpolicyn ser ut hos två av Vasastans arbetsgivare.  

”Det är sunt förnuft att man inte brukar, inget snack om saken”.  

Josef Gebre, chef på ICA Sabbatsberg

Josef berättar att butiken i vissa fall kräver belastningsregister, till exempel vid anställning till ansvarspositioner, men att dem inte har någon skriven drogpolicy. Vid misstanke om narkotikabruk skulle det börja med att den anställde tas in på samtal, för att sedan se till att denne får det stöd den behöver utifrån sin situation.  

“Vi jobbar även med terapeuter och en livs-coach som i sin tur kan skicka vidare ärendet till en specialist”.  

Josef meddelar att de än så länge aldrig har funnits misstanke om medarbetare som brukar.  


Nolltolerans – standard inom statliga positioner

Carina Karlström från Norra Stadsdelsförvaltningen säger att de har en skriven nolltoleranspolicy mot alkohol och droger.

Vi har även varit i kontakt med Arbetsmiljöverket och frågade om statistik kring narkotikabruk på svenska arbetsplatser. De kommenterade att de inte har någon övertäckande statistik om hur mycket narkotikabruk som rapporteras av varken arbetsgivare eller kollegor men de anser att det finns ett mörkertal som inte rapporteras.

Text: Josephine Hallenius & Edvin Wassberg

Foto: Edvin Wassberg