Foto: Mason Poole

Efter Beyoncés sjunde succéalbum RENAISSANCE åker världsstjärnan ut på sin första soloturné på över 6 år. Världsturnén kickstartar på Friends Arena i Stockholm den 10 maj.

RENAISSANCE world tour 2023 startar i Europa och kommer besöka Bryssel, Köln, Frankfurt, Hamburg och fler städer. Sen åker de vidare till Nordamerika där de kommer spela i bland annat Toronto, Philadelphia, Nashville och Louisville. Världsturnén kommer starta den 10 maj 2023 och pågå till den 27 september 2023.

Albumet RENAISSANCE släpptes den 29 juli 2022. Det var mest streamade albumet av en  kvinnlig artist 2022 innan Taylor Swift tog rekordet i oktober. Vid albumsläppet skrev Beyoncé till sina fans på sociala medier: “My intention was to create a safe place, a place without judgment. A place to be free of perfectionism and overthinking. A place to scream, release, feel freedom.”

Albumet är menat till sina fans om att höja sin självkänsla. På skivan finns det ett övergripande stilistisk grepp och bildar slutligen ett koncept. Gästartister som BEAM, Grace Jones och Tems är med i succéalbumet. Dubstep musikern Skrillex har även hjälp till att producera låten Energy.

Beyoncés hade sin senaste turné ”The Formation world tour” år 2016 med hennes dåvarande nysläppta singel album Lemonade. Det var senaste gången hon uppträdde på Friends Arena.

Biljetter kommer släppas på tisdag den 7 februari, klockan 10:00 på LiveNation.se.

 

Foto: Josefin Magnusson, Från hennes senaste turné The Formation world tour.

Text: Josefin Magnusson