Kim Ganevik - Mullsjö

MULLSJÖ SVERIGE – 16 September 2021 | Mullsjö AIS – Jönköping IK | Svenska Cupen Åttondelfinal – Kim Ganevik | Nyhemshallen. (Foto: Richard Axell)

Efter nästan ett års uppehåll från innebandyn står det nu klart att Kim Ganevik är tillbaka på planen. Innebandystjärnan kritade under gårdagen på ett kontrakt med Visby IBK, som sträcker sig säsongen ut, minst.
– Vi börjar med våren, sen får vi se hur det blir efter det.

Kim Ganevik har under stora delar av sin karriär huserat i Jönköpingsklubben Mullsjö AIS. Debuten kom så tidigt som 2010/2011 när de blev 18 matcher i klubben. Totalt sett blev det 392 matcher och 385 poäng i den mörkblå tröjan.

Nu är alltså forwarden tillbaka på planen och även i blått, men denna gång i Visby IBK. Det senaste året har Ganevik tagit en paus från planen och istället börjat studera inom media på en skola i Vasastan i Stockholm. Han berättar om att det varit skönt att komma ut ur innebandybubblan ett tag, samtidigt som han tror att de nya perspektiven kan hjälpa honom i Visby framöver.
– Jag vill kunna bidra med en mentalitet som jag byggt upp under mina år i högstaligan och under min paus. Mina medspelare ska kunna känna sig trygga i att luta sig mot mig när det blåser till på planen, berättar Kim för CityNytt och fortsätter;
– Det handlar om att gilla läget när matchen står och väger, att må bra i pressade lägen när man egentligen mår skit.

Att det blev just Visby beror enligt Ganevik bland annat på snacket han hade med Visby IBKs sportchef Joakim Bandholtz under processen inför beslutet. Han beskriver hur de delar syn på det sportsliga men även på livet i stort.
– Jag kände hela tiden att det ska till något speciellt för att jag ska göra comeback redan denna säsong. Men efter ett snack med Banda (Bandholtz) är jag säker på att Visby blir toppen. Staden har jag bra koll på och klubben har höga ambitioner som jag delar. Vi ska upp i högstaligan, så enkelt är det bara.

Att han nu lämnar klubben Mullsjö, klubben han så länge tillhört, är speciellt menar Kim.
– De [Mullsjö] har varit en stor del av mitt liv. Jag är glad för alla fina minnen jag har där, jag hoppas även dom känner samma sak. Jag gjorde alltid mitt bästa för klubben under min tid där.

Även om innebandy återupptas kommer 29-åringen fortsätta med studierna inom media och journalistik. Parallellt med studierna har Ganevik tillsammans med Albin Skur och August Spångberg startat podcasten “PMD – Protest Mot Domslut”. En podd om aktuell innebandy med både spelare och domare som gästar emellanåt. CityNytt kan avslöja att podden kommer fortsätta ges ut varje vecka, med Kim i panelen.
– Den kommer rulla på, jag tror att den kommer kännas ännu mer levande när jag är aktiv spelare. Vi ska ta det till en ny nivå, hintar Ganevik om innan vi avslutar. 

 

Text: Mattias Eckerman