I lördags var det dags för boxningsgala för Djurgårdens IF boxningsklubb som har lokaler på Tomtebogatan i Vasastan. Det var första tävlingsmatcherna sedan SM i december förra året och klubbens boxare mötte rivalerna Stockholms AIF.

Det blev flera spännande matcher på lördagens boxningsgala. Trots ett mindre startfält på grund av en del återbud höll det hög nivå med flera elitboxare i högform som kämpade för att ta hem vinsten i sina matcher. Efter två tuffa matcher mot Stockholms AIF gick djurgårdarna segrande ur striden. Hilal Saleh slog Awaz Shakuri med 2-1 och Hampus Henriksson var överlägsen med 3-0 mot Lorens Ottosson.

– Jättekul, vi har ju haft uppehåll så ingenting var säkert. Vi är jättenöjda! Säger ordförande i Djurgårdens IF Boxning Niclas Selberg.

Ordförande Niclas säger att det finns få tävlingar i Sverige och att boxningsgalan ger möjligheten för boxarna att tävla och visa upp vad de kan. Tävlingarna arrangeras ett par gånger i halvåret.

Hampus Henriksson vann pris som tävlingens bästa fighter och debuterade som proffs 2015. 2021 utsågs han till en av Sveriges 10 bästa proffsboxare enligt ”Fighter Magazine”.

– Det känns fantastiskt roligt! Det är andra matchen sedan min comeback och det blev en bra match med högt tryck, säger Hampus.

Hampus berättar att han aldrig tvivlade på vinsten även om motståndaren kämpade hårt hela matchen.

– Comebacken är med och för Djurgårdens IF boxning. Det är en fantastisk förening och det ska bli så spännande att ta mig an nästa utmaning tillsammans med dem.

 

Text & Foto: Camilla Isaksson