Farok Jodat & Daniyal Pourbazargan Foto: Camilla Isaksson

Bredvid Filadelfiakyrkan ligger Rörstrands slottscafé som har haft öppet sen 1999. Nu är det dags för en ny verksamhet att ta över lokalerna. Restaurangkedjan Dirty Taco flyttar in på Rörstrandsgatan i april.

Etablerings- och konceptansvariga Farok Jodat är på plats och tittar på lokalerna. Han ska skriva under kontraktet och titta på hur det går med renoveringen. Lokalen ska få en helt ny look.

– Vi har letat efter ett bra läge som är nära våra kunder. Vasastan är lagom centralt och det finns mycket bostäder och kontor, så det passar vårt koncept.

Dirty Taco har sitt ursprung i Karlstad där Farok jobbat som krögare i över 20 år innan han köpte in sig i verksamheten och blev ansvarig för den nya expansionen. Dirty Taco öppnade sin första restaurang i Stockholm 2022 och då på Södermalm. Nu ska de utöka sin verksamhet till Vasastan och även Hornstull som kommer öppna i mars.

Vad kan man förvänta sig om man besöker er?

 – Det är inte traditionella tacos! Vi kallar det fusion tacos med till exempel asiatiska inslag. Vi är måna om att det ska vara närodlat och bra råvaror. Man kan komma hit på både lunch och middag.

 Exakt datum för premiären kommer att publiceras lite närmare inpå och det är inte bestämt exakt hur de ska inviga den nya restaurangen.

– Vi har inte börjat planera invigningen än, men när vi kör så kommer grannarna märka av det! Skrattar Farok.

 

Text & Foto: Camilla Isaksson