Bild: Mariam Storozijk

”Jag är en vinnare. En vinnare”. Så sjunger Miriam Bryant i låten PS jag hatar dig – en låt som tillhör albumet med samma titel. Vasastansbon fick helt rätt i det när priset för årets album delades ut under fredagens P3 Guld-gala.

Det har gått drygt två år sedan Miriam Bryant släppte PS jag hatar dig och i maj 2022 belönades albumet med två priser på Grammisgalan. Ett för årets album och ett för årets låt. Tystnar i luren var den som vann i den sistnämnda kategorin – en låt som finns med på PS jag hatar dig och som gästas av Victor Leksell. I fredags var det dags igen när 31-åringen befann sig på P3 Guld-galan i Partille utanför Göteborg. Årets album gick till göteborgaren som nuförtiden bor i Vasastan i Stockholm. Det var en tacksam men fåordig Miriam Bryant som äntrade scenen tillsammans med producenten Elias Kapari.

Vinnarna på P3 Guld-galan:

Framtidens artist: Gerd

Årets artist/grupp: Hooja

Årets låt: Victor Leksell

Årets album: Miriam Bryant

Guldmicken: Victor Leksell

P3 ikon: Robyn

Fotnot: P3 Guld är ett musikpris som sedan 2003 årligen delas ut av den svenska radiokanalen Sveriges Radio P3 till svenska artister inom nio kategorier. Expertgrupper utser fem nominerade till varje kategori. Efter det är det upp till P3:s lyssnare att rösta. 

 

Text: Kim Ganevik