Foto: Wilma Sommarström

Citynytts redaktion tipsar om aktiviteter som du kan göra tillsammans med dina vänner, barn eller partner.

Birka Bowling – På Birkagatan 16 ligger på Birka Bowling. Här kan både stora och små rulla klot ned för den oljebeklädda banan. De har allt från After work till Discobowling och även klassiska bordsspel. Både för barn och vuxna. För mer information gå in på www.birkabowling.se 

Vinbaren Grus Grus – På Grus Grus vid Karlbergsvägen 14, som förövrigt är latin för Trana och som också ligger vägg i vägg med Tranan har de minivinprovning. Varje onsdag kan du prövar en mindre mängd vin vid bordet inne på baren. Endast för vuxna. www.grusgrusbaren.se 

Isbanan i Vasaparken – Packa en matsäck och ta med familjen ner till Vasaparkens isbana och åk skridskor på den stora isbanan. Här får man spela med klubba och puck mellan 19-21 och banan är belyst fram till 22. Både för barn och vuxna.

Måla och Skåla – Ta med din favoritdryck och ett gäng kompisar till Frejgatan 21. Där håller Måla och Skåla till. Här kan du göra dina konstverk i avslappnad miljö med en konstnär som guidar dig. Endast för vuxna.  www.malaochskala.se

Mad Axe Throwing Club – Har du nyligen sett om serien Vikings och känner suget efter att kasta yxa? På Döbelnsgatan 21 kan du kasta yxa i en säker miljö. Säkerhetsgenomgång och utbildning i hur du ska kasta ingår när du bokar. Endast för vuxna. www.madaxe.se 

Golfverkstan – Närmaste green i stan hittar du på Kammarkagatan 19. Här kan du inte bara förbättra svingen och undvika slicen utan också ta en runda med dina vänner. Golfverkstan har öppet 09-23. Endast för vuxna. www.golfverkstan.se

Inferno Online – Med fyra gamingcenter med över 650 datorer och spelkonsoler kan Inferno titulera sig som världens största gamingcenter och ett av de fyra ligger ett stenkast ifrån Odenplan. Här kan man släcka sin gamingtörst rejält i en lugn och skön miljö som passar alla åldrar. Odengatan 60. För barn och vuxna. www.infernoonline.com

Text: David Johansson