Foto: Caroline Nilsson (Privat)

Secondhand har kommit att bli mer populärt och inte minst mitt i centrala Stockholm. I Vasastan har småbarns mamman Caroline Nilsson en välsorterad online Secondhand för barn. Hon bedriver sin verksamhet via sin instagram.

Caroline har under sommaren 2022 startat online butiken i Vasastan för att bidra till en mer cirkulär ekonomi.

– Jag började sälja av mina barns kläder i takt med att min minsta pojke, som är född under sommaren 2022, började växa ur sina kläder. Jag märkte en hög efterfrågan och i samband med det startade jag en instagram som en samlingsplats för kläderna. I takt med att kontot växte började jag även få in kläder från andra föräldrar i Vasastan som önskade hjälp med försäljning utav deras barnkläder, säger Caroline Nilsson.

Småbarn växer snabbt ur sina kläder, därför är det en fin gest att skänka vidare kläder och få se det sköna när hela kläder får cirkulera och få ett nytt liv är en viktig drivkraft för Caroline.

– Jag öppnade upp till att hjälpa andra föräldrar då jag själv ser en lucka på marknaden av just försäljning utav hela och rena barnkläder säger hon.

Hur går man tillväga om man vill lämna in barnkläder hos dig?

– Vill man få hjälp med försäljning utav sina barnkläder tar man lättast kontakt med mig via mitt Instagram konto @holdmybear_sthlm, jag tar emot hela och rena kläder från 0-5 år och bollar gärna tankar/funderingar med dig som vill sälja. Då jag själv bor i Vasastan är jag flexibel att mötas upp för överlämning. Mitt mål är att utveckla tjänsten, med fokus här i Vasastan, och på sikt bygga en hemsida.

 

Text: Mariam Storozjik