Foto: David Johansson

Vasastan kryllar av skivbutiker, stora som små. Från St Eriksgatan till Upplandsgatan. Redaktionen på Citynytt var ute bland vinylbackar och bläddrade skivor för att kolla in utbudet för att kunna guida er läsare i skivbutiksdjungeln.

Uppe på St Eriksgatan 101 ligger Nostalgipalatset och Trash Palace. Förutom vinylskivor som tar upp större del av platsen i lokalen innehar dem också samlarsaker som filmaffischer och actionfigurer. Skivorna som säljs på Nostalgipalatset kommer från alla hörn i världen och det finns allt från klassisk rock och new wave, till rap och filmmusik. Höger om kassan hittar kunden in till Trash Palace som har fokus på hardcore, black metal och punk.

Borta vid Odenplan på Upplandsgatan 47 ligger Stockholms Skivbörs. En mindre butik som huserar de klassiska rockskivorna. Från David Bowie till Prince. Även en mindre sektion tillägnad filmmusik. Stockholms Skivbörs håller sig dock inte endast till vinylskivor utan har en välsorterad CD-avdelning. Skivbörsen säljer också DVD:er och musikboxar.

I slutet av St Eriksbron på St Eriksgatan 70 ligger Record Hunter. Här bemöts man av en välsorterad artistsektion och en vägg prydd av rariteter. Butiken säljer inte endast vinylskivor. Den nedre våningen består av CD-skivor, DVD och Blu-ray. Record Hunter har ett stort utbud av funk, soul och jazz.

Text: David Johansson