Foto: Elsa Ekdahl

Många idrottare drömmer om att representera sitt hemland i ett mästerskap på hemmaplan. För det svenska herrlandslaget i handboll har den drömmen slagit in för samtliga i laget. Men för Lucas Pellas ska det komma att bli större än så.

Hittills har Sveriges resa i Handbolls-VM gått som på räls. Efter lagets vinst mot Island i fredags stod det klart att Sverige vinner sin grupp i huvudrundan och därmed är klara för kvartsfinal. En kvartsfinal som innebär att Sverige får byta matcharena från Scandinavium i Göteborg, till Tele2 Arena i Stockholm, där resten av finalspelet kommer att avgöras.

Stockholms enda representant i den svenska spelartruppen, vänstersexan Lucas Pellas, ser fram emot en folkfest i kvällens match.

–Det är en häftig arena, det blir coolt. Det är en av de största arenor jag kommer spela på, det blir fantastiskt och förhoppningsvis kommer stockholmarna och hejar på oss. Det blir ju handboll på absolut toppnivå och det är det ju inte så ofta här, säger Pellas i intervju till SVT Sport.

Efter de senaste framgångarna med VM-silver 2021 och EM-guld i fjol, är Sverige en av favoriterna till att vinna årets VM. Sveriges första hinder i slutspelet blir Egypten i dagens kvartsfinal. Ett motstånd som SVT Sports handbollsexpert Magnus Grahn fruktar.

– Egypten är mycket bättre än vad många tror. De slutade fyra på OS 2021 och är ett av få icke-europeiska länder som spelar en smart och kraftfull handboll, säger han till SVT Sport.

 

Fotnot: Sverige-Egypten sänds på TV6, matchen börjar 20:30

 

Text: Elias Johansson