Foto: Pressbild för ”Triangle of Sadness” via SF studios

Den 95:e Oscarsgalan närmar sig med stormsteg, och nu står det klart att Ruben Östlund får tre nomineringar för storfilmen ”Triangel of Sadness”.

Efter gårdagens Guldbaggegala, där Ruben Östlund tog hem vinsten i hela 6 kategorier, är succén av hans film ”Triangel of Sadness” ännu ett faktum. Idag presenterades nomineringarna för årets Oscarsgala, och Östlund är nominerad i tre kategorier: bästa regi, bästa originalmanus och bästa film. Ingen svensk har någonsin tidigare vunnit varken kategorin Bästa film eller Bästa regi.

Däremot lyckades inte Sveriges kandidat till bästa internationella film, Tarik Salehs ”Boy from heaven”, knipa någon nominering. Det gjorde inte heller Danmarks bidrag ”Holy Spider”, som regisserats av den svensk-iranske Ali Abbasi.

Ludwig Göransson nomineras dock i kategorin bästa originallåt för ”Lift me up” från filmen Black Panther: Wakanda forever.

Årets Oscarsgala äger rum måndagen den 13 mars.

 

Text: Alva Jansson