Foto: Elsa Ekdahl

29 januari spelas finalen i handbolls-VM i Tele 2 Arena. Den assisterande tränaren Michael Apelgren och handbollsspelare Lucas Pellas är de enda i landslaget med moderklubb i Stockholm. 

Vi har kontaktat Edvin Fasth, handbollsansvarig för Norrtulls sportklubb om hans åsikter om varför handbollskulturen inte har gett så stort avkall i landslaget. 

–Att det är få spelare från Stockholm i det svenska handbollslandslaget tyder i min åsikt på att den svenska handbollskulturen är större i andra delar av landet, och att det vore kul för Stockholm om fler insåg vilken rolig sport handboll är och började spela, säger Edvin i en intervju.

Handbollsverksamheten Norrtulls SK är väldigt nystartad för tillfället. Nu gör de stora insatser för att skala upp verksamheten för att långsiktigt bli en stor handbollsklubb för ungdomsverksamhet, och sprida sporten hos Stockholmarna.

Mer konkret startar vi just nu upp många nya handbollsgrupper som tränar i Matteusskolan med start den här veckan, och vill man prova på handboll går det superenkelt att anmäla sig via vår hemsida. (hemsida)

Norrtulls SK har grupper för åldrarna födda 2009-2016.

Sverige säkrade sin plats i kvartsfinalen efter segern mot Ungern i onsdags. Det blev Sveriges fjärde raka seger i mästerskapet, med det krossande resultatet 37-28. Idag möter de Island på Scandinavium Göteborg kl 20.30. Det förväntas bli blågul seger mot Island och Sverige står då som segrare i sin grupp. Blir det svensk förlust ikväll har de ändå chans för kvartsfinal vid en eventuell seger mot Portugal i sista omgången.

Edvin Fasth tror att det finns chans för storseger för Sverige i handbolls-VM.

Om vi kan spela lika bra som vi gjorde mot Ungern även i slutspelet så tror jag att chanserna för final och till och med guld definitivt finns.

Läs mer om NSK:s handbollssatsning här: Ny handbollssatsning startas

Text: Elsa Ekdahl