Foto: Elsa Ekdahl

Vasastans egna fotbollsstjärna Hjalmar Ekdal lämnar Djurgården efter två säsonger för den Engelska klubben Burnley.

Vi har pratat med Elias Mörk, skribent för Djurgården på hemsidan Svenska Fans, för att höra hans åsikter om flytten och hur han tror det kommer påverka Djurgården.

Jag ser det som ett perfekt steg för Ekdal. Om han forsätter prestera som han har gjort de senaste månaderna, med den utvecklingskurvan, tror jag han kommer göra det galant, säger Mörk.

Ekdal ska även ha haft erbjudanden från Serie A och Ligue, men valde i slutändan att gå till Championship trots att det är en något sämre liga.

Min känsla är att Kompany, tränare för Burnley, länge velat få med mittbacken vilket ser gör att det ser ljust ut för Ekdals speltid.

Vad innebär det för Djurgården, att den bästa mittbacken byter klubb? 

Det är en fantastisk fotbollsspelare och en otrolig ambassadör för Djurgården som tog en startplats direkt. På så sätt är det ett tungt tapp.

Mörk tror att Djurgården kommer kunna täcka upp med Markus Danielsson som visat att han håller i serien, samt Carlos Gracia som precis anlänt till Djurgården.

Bosse Andersson, Djurgårdens sportchef, brukar alltid ha något ess i rockarmen. Vem vet det kanske trillar dit någon till mittback i vinter. Som läget är nu känns det ändå ganska tryggt.

Foto: Elsa Ekdahl

Text: Elsa Ekdahl