Foto Elsa Ekdahl

Allt fler kafékedjor expanderar. Under den senaste perioden har Café Pom & Flora öppnat sin tredje lokal på Rörstrandsgatan 34 i Vasastan i Stockholm. Även café Pascal slår upp dörrarna till en kaffebar på Sturegatan 4 och Mellqvist café växer och öppnar nytt på Malmskillnadsgatan i Stockholm. Den nya hyresgästen i George Sörmans gamla lokal på Sankt Eriksgatan 41 är klassikern VeteKatten. Med sina 130-140 sittplatser erbjuder de samma produkter som i originallokalen på Kungsgatan.

Den stora expansionen gör kedjan Bröd & Salt. Med sina 19 caféer runt om i Stockholm gör de nu nya satsningar och riktar sig mot restaurangbranschen och kvällsverksamhet. Den nya lokalen ligger på Torsplan i Vasastan. I lokalens 1200 kvadratmeter ska de erbjuda både dag- och kvällsverksamhet. Det är ett nytt koncept för kedjan. Hyresvärden för den nya lokalen är Stockholmshem.

Andra kafékedjor tänker annorlunda. Lillebrors bageri på Rörstrandsgatan 10 i Vasastan vill satsa på sin enda butik för att skapa en bra kundupplevelse och erbjuda kunderna dagsfärskt bakverk och bröd, säger Tobias Jadberg ansvarig för Lillebrors bageri.

Text: Elsa Ekdahl

Foto: Elsa Ekdahl